آموزشی
موضوعات داغ

ویزای تحصیلی ترکیه

هر آنچه که باید درباره سیستم آموزشی ترکیه بدانید

کشور ترکیه دارای سیستم آموزشی مناسبی است که در تمامی مقاطع تحصیلی می توان در دانشگاه های مختلف آن تحصیل نمود. معمولا امکان اعزام دانشجو به ترکیه و تحصیل، هم در دانشگاه های دولتی و هم در دانشگاه های خصوصی فراهم است اما هر کدام دارای شریط خاصی می باشند

قدم ابتدایی جهت دریافت ویزای تحصیلی ترکیه

برای اخذ ویزای تحصیلی ترکیه متقاضی باید ابتدا در دوره های آموزش زبان ترکی استانبولی اقدام نماید. تاییدیه و مجوز شرکت دانشجو در این دوره ها از طریق مراکز همسان سازی تحصیلی وزارت آموزش پرورش ترکیه یا از طریق پذیرش در دانشگاههای کشور ترکیه امکان پذیر است.

دانشجو پس از دریافت نامه پذیرش خود در دوره های زبان ترکیه بایستی به سفارت خانه ها و کنسولگری های دولت ترکیه در ایران مراجعه نماید و پس از تایید، ویزای تحصیلی خود را اخذ نموده و از این طریق مجوز ورود به کشور ترکیه برای ادامه تحصیل را پیدا می کند.ویزای تحصیلی ترکیه ۱ سال اعتبار دارد. دانشجو باید پس از ورود به کشور ترکیه تا قبل از یک ماه به اداره امنیت کشور ترکیه مراجعه نموده و دفترچه اقامت ترکیه بگیرد.

هزینه تحصیل در ترکیه بسته به نوع دانشگاه، مقطع و رشته تحصیلی متغیر می باشد. دانشگاه های دولتی کم هزینه تر از دانشگاه های خصوصی هستند، برای مثال به عنوان یک دانشجوی مقطع کارشناسی در دانشگاه دولتی هزینه تحصیل کارشناسی در دانشگاه های دولتی ترکیه که زبان تدریس آن ها انگلیسی می باشد ۵۰۰ تا ۱۸۰۰ دلار در سال است و هزینه تحصیل به زبان ترکی در دانشگاه های دولتی ۳۰۰ تا ۸۰۰ دلار در سال می باشد.

تحصیل در ترکیه

معمولا شهریه کلاس‌هایی که در دانشگاه‌های دولتی به زبان انگلیسی برگزار می‌شوند بسیار گران‌تر است و از ۱۵۰۰-۶۰۰ دلار در سال متغیر است؛ این درحالی است که همین کلاس‌ها به زبان ترکی حدود ۷۵۰-۲۴۰ دلار هزینه می‌برد. دانشگاه های خصوصی به طور مستقل هزینه و شهریه را تعیین می کنند که می تواند به ۲۰ هزار دلار در سال هم برسد.

مخارج ماهیانه زندگی برای دانشجویان خارجی بین ۷۰۰-۵۰۰ دلار آمریکا قرار دارد که این مبلغ بسته به سبک زندگی دانشجو متغیر است. هزینه‌های آموزشی برای هر ترم تقریبا بین ۱۵۰-۱۰۰ دلار آمریکا می‌باشد.

تحصیل رایگان در ترکیه از ابتدا

تحصیل در مدارس کشور ترکیه به مدت ۱۲ سال رایگان و اجباری است که معمولاً به آن “۴ + ۴ + ۴” گفته می‌شود. یعنی ۴ سال آموزش ابتدایی (سطح پایین)، ۴ سال آموزش ابتدایی (سطح ۲) و ۴ سال آموزش متوسطه. دانش‌آموزان به‌طور کلی به زبان ترکی آموزش می‌بینند. تحصیل در مقطع دبیرستان در ترکیه موقعیت خوبی دارد. طول دوره تحصیلی قبل از دانشگاه ۱۲ سال می باشد.

تحصیل در ترکیه

بچه ها تا سن ۳ سالگی می توانند از مهد کودک های دولتی یا خصوصی که هر دو دارای هزینه می باشند استفاده کنند. پس از آن نیز می توانند از سن ۳ تا ۵ سالگی در پیش دبستانی مشغول به یادگیری علم و آموزش شوند. اما از این سن به بعد تحصیل برای همه افراد اجباری است یعنی از سن ۵ سالگی تا ۹ سالگی در مقطع ابتدایی تحصیل می کنند و پس از آن نیز در دو دوره ۴ ساله در مقاطع متوسطه و دبیرستان می توانند به تحصیل بپردازند.

زبان تحصیل در مدارس این کشور ترکی می باشد که زبان انگلیسی را نیز به عنوان زبان دوم از سال چهارم دبستان آموزش می بینند. اگر دانش آموزی در مدارس بین المللی و خصوصی در حال تحصیل باشد زبان اول برای تحصیل وی انگلیسی و زبان دوم نیز ترکی می باشد. دانش آموزان غیرترکی باید حتما دارای یک اقامت باشند و یا به واسطه والدین خود یک اقامت را به دست آورده باشند که بتوانند در مدارس این کشور تحصیل نمایند

بسیاری از دانشجویان، کشور زیبا و مدرن ترکیه را برای تحصیل انتخاب می‌کنند؛ چرا که سیستم آموزش آمریکایی و کانادایی در این کشوروجود دارد و دو مورد از مهم‌ترین و معتبر‌ترین آزمون‌هایی که هرساله برای پذیرش در دانشگاه‌های آمریکا و کانادا برگزار می‌شود، برای پذیرش در دانشگاه‌های ترکیه هم استفاده می‌شود و دانشجویان با دادن این آزمون‌ها مانند SAT و GRE می‌توانند برای کشور‌های آمریکا و کانادا هم اقدام کنند

در بحث اعزام دانشجو به ترکیه متقاضیان برای تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی در صورتی می توانند اقدام کنند که مدرک دیپلم ۱۲ ساله را در دست داشته باشند و در آزمون های ورودی این مقطع که از طرف دانشگاه ها برگزار می شود قبول شوند. تحصیل در مقطع لیسانس در ترکیه حدود ۴ سال به طول می انجامد و عموما به زبان ترکی می باشد اما برای دانشجویانی که به زبان ترکی تسلط ندارند آموزش زبان ترکی گذاشته می شود. افراد می توانند در رشته های مختلف به شرط قبولی در آزمون های ورودی که از طرف این دولت برگزار می شود تحصیل نمایند.

تحصیل در ترکیه

تحصیل در رشته های پزشکی در ترکیه حدود ۶ سال به طول می انجامد. هزینه تحصیل لیسانس در دانشگاه های دولتی برای افرادی که اقامت این کشور را دارند حدود ۱۰۰ تا ۳۰۰ دلار در سال می باشد. هزینه های تحصیل در دانشگاه های غیر دولتی نیز برای دانشجویان از حدود ۸ هزار دلار تا حدود ۲۵ هزار دلار در سال متغیر است که رشته به رشته و دانشگاه به دانشگاه این هزینه ها متفاوت می باشد. در مقطع لیسانس ترکیه دانشجویان حدود ۱۰ ساعت در هفته اجازه کار دانشجویی دارند.

یکی از ویژگی های مهم ادامه تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی، این است که در صورتی که مدرک دیپلم و پیش‌دانشگاهی داشته باشید، می توانید اقدام به معادل‌سازی مدرک خود کنید و با هر دیپلمی، در رشته موردعلاقه‌تان مشغول به ادامه تحصیل شوید.

برای تحصیل در ترکیه در مقطع فوق لیسانس بر خلاف مقطع لیسانس آزمون ورودی کلی ندارد اما هر دانشگاهی ممکن است در سال دو بار آزمون ورودی مربوط به رشته های مورد نیاز خود برگزار کند. متقاضیان می توانند در صورت قبولی در رشته مورد علاقه خود در این کشور ادامه تحصیل دهند. دانشگاه ها در مقطع فوق لیسانس در رشته های مختلف دانشجو می پذیرند.

اما هزینه ها در دانشگاه های ترکی زبان و انگلیسی زبان متفاوت می باشد. شهریه دانشگاه های ترکیه در مقطع ارشد برای اتباع خارجی حدود ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار در سال است. هزینه های تحصیل کارشناسی ارشد در دانشگاه های انگلیسی زبان نیز حدود ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ دلار در سال می باشد. لازم به ذکر است که دانشجویان در هفته حدود ۲۰ ساعت اجازه دارند در مقطع فوق لیسانس به صورت پاره وقت در ترکیه کار کنند. طبیعتا افرادی که مسلط به زبان ترکی باشند راحت تر می توانند کاریابی کنند

تحصیل و اعزام دانشجو به ترکیه هم چنین در مقطع دکترا نیز امکان پذیر می باشد. دانشگاه های کشور ترکیه همانند دیگر کشورها در صورتی به متقاضیان در مقطع PhD پذیرش تحصیلی می دهند که دارای مدرک زبان انگلیسی در حد آیلتس ۵/۶ به بالا و نمرات و معدل مناسب و دارای مقالات ISI باشند. هم چنین مهم ترین نکته این است که یک نامه قبولی از یک استاد راهنما در دست داشته باشند.

تحصیل در ترکیه

در این صورت دانشگاه مورد نظر نیز می تواند به دانشجو پذیرش دهد. هزینه تحصیل در مقطع دکترا در ترکیه حدود ۴۰۰۰۰ دلار در سال می باشد. طول دوره تحصیل در این مقطع ۴ سال است که در ۲ سال اول به صورت حضوری در کلاس ها حاضر می شوند و ۲ سال آخر را بیشتر به صورت عملی کارهای تحقیقاتی و عملی انجام می دهند و بر روی موضوع پایان نامه خود می توانند کار کنند. در این مقطع نیز دانشجویان در حدود ۳۰ ساعت در هفته اجازه کار پاره وقت دانشجویی دارند.

قبل از اعزام دانشجو به ترکیه و برای تحصیل در ترکیه با اخذ بورسیه تحصیلی همانند سایر کشورها باید دانشجویان دارای شرایط و رزومه علمی خیلی خوبی باشند. از جمله اینکه پروپوزال قوی، داشتن نمرات بالا، معدل خیلی خوب، مدرک تحصیلی از دانشگاه های معتبر، داشتن مدرک زبان آیلتس در حد نمره ۷، داشتن مقالات ISI و استاد راهنمایی که دانشجو را به عنوان یک دانشجوی ممتاز قبول کرده باشد.

در این صورت است که دانشگاه های مختلف در این کشور می توانند بورسیه های مختلفی را به دانشجو اعطا نمایند. برخی از بورسیه ها ممکن است که تمام هزینه های تحصیل دانشجو در ترکیه را پوشش دهند و برخی از بورسیه ها نیز ممکن است بخشی از هزینه های تحصیلی را ساپورت نماید. نکته مهم این است که بورسیه تحصیلی معمولا در مقطع دکترا راحت تر اعطا می شود. پس از آن در مقطع فوق لیسانس نیز در برخی موارد و با شرایط خاصی ممکن است به دانشجو بورسیه تعلق گیرد

از دیگر شرایط مهم در اخذ بورسیه های تحصیلی ترکیه موارد زیر را می توان برشمرد:

  • دارا بودن معدل کل دوره دبیرستان بالاتر از ۱۸ از ۲۰( ۹۰ از ۱۰۰) برای متقاضیان ایرانی مشغول تحصیل در دوره های پزشکی ترکیه
  • دارا بودن معدل کل دوره دبیرستان بالاتر از ۱۴ از ۲۰( ۷۰ از ۱۰۰) برای متقاضیان ایرانی مشغول به تحصیل در دوره های غیر پزشکی ترکیه
  • عدم وجود گپ تحصیلی یا فاصله بین دوره های تحصیلی
  • دارا بودن سلامت کامل جسمی و روحی متقاضی
  • عدم اخذ بورسیه از دانشگاه های دیگر ترکیه
  • دارا بودن مدرک مهارت زبان ترکی سطح C1 ، اگر متقاضی فاقد این مدرک باشد، بایستی قبل از ارائه درخواست بورسیه تحصیلی در دوره های آمادگی زبان ترکی شرکت کنند و پس از دریافت مدرک زبان تومر سطحC1 برای دریافت بورسیه تحصیلی اقدام کنند.
  • ارائه نمره ها و مدارک آزمون های بین المللی مانندGRE و GMAT و SAT که به عنوان یک امتیاز مثبت در نظر گرفته می شود.
  • ارائه مدرک مهارت زبانی معتبر مانند تافل، آیلتس و یا تومر

این مطلب را نیز بخوانید: تحصیل در دانشگاه ترکیه

بورسیه موفقیت علمی

این بورسیه به دانشجویان ممتاز با موفقیت های علمی اعطا می شود. دانشگاه های ترکیه ملزم به پرداخت ۲۰% تا ۷۰% شهریه کل این دانشجویان ممتاز می باشند.

بورسیه تحصیلی گرین مچ

این بورسیه که به دانشجویان مقطع کارشناسی اعطا می شود در حدود ۱۰۰۰ پوند انگلستان می باشد. این بورسیه به دانشجویانی اعطا می شود که رزومه علمی و مقاله های علمی قابل توجهی داشته باشند.

بورسیه تحصیلی نسل بعد

این بورسیه به دانشجویان رشته های MBA، GPA و BBA اعطا می شود. بر طبق این بورسیه این دانشجویان می توانند از کمک مالی ۳۰% درصدی هزینه های تحصیلی برخوردار شوند.

بورسیه تحصیلی ژولیز

این بورسیه که به دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد اعطا می شود، در حدود ۱۰۰۰ دلار است. دانشجویانی که واجد شرایط دریافت این بورسیه هستند باید دارای مقاله علمی و گواهی اختراع ثبت شده و در دانشگاه های دولتی مشغول تحصیل باشند.

بورسیه تحصیلی Fix The Photo Scholarship

این بورسیه که مختص دانشجویان کارشناسی ارشد است، در حدود ۱۵۰۰ دلار ارزش دارد. این بورسیه برای یک سال تحصیلی اعطا می شود. دانشجویان باید در مقاطع تمام وقت مشغول به تحصیل باشند و دارای مقاله های علمی و حداقل نمره GPA ( نمره ۳ ) باشند.

بورسیه تحصیلیTRENDHIM TALENT

این بورسیه تحصیلی که به دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترا اعطا می شود، در حدود ۲۳۰۰ دلار است. این بورسیه تحصیلی به دانشجویانی اعطا می شود که در رشته های توسعه وب، طراحی، مدیریت دیجیتال، بازاریابی، تجارت و مد مشغول به تحصیل باشند. این بورسیه به منظور حمایت از دانشجویانی با توانایی ها و استعداد های خاص ارائه می شود.

تحصیل در ترکیه

پر واضح است که در قضیه اعزام دانشجو به ترکیه ، هزینه های زندگی دانشجویی نیز برای متقاضیان بسیار حائز اهمیت است. برخی از دانشگاه ها دارای خوابگاه نیز می باشند که هزینه های آن ها مقداری پایین تر از خوابگاه های دیگر است و دانشجویان غیر ترکی هم می توانند از این خوابگاه ها استفاده نمایند.

اما به صورت کلی دانشگاه های این کشور از نظر امکانات و سطح کیفیت به این صورت نیست که با دانشگاه های کشورهای اروپایی مثل اتریش، آلمان، دانمارک، هلند، سوئیس، سوئد ، کانادا و… یکسان باشد. هزینه زندگی در کشور ترکیه  به طور میانگین حدود ۲ درصد از کشور ایران بالاتر است. لازم به ذکر است که هزینه های زندگی در شهر استانبول ۹۵ درصد از شهر تهران بالاتر است.

در ترکیه بیش از ۲۰۰ دانشگاه وجود دارد که اکثر آنها توسط ایالت اداره می شوند که بیشتر این مؤسسات نسبتاً جدید هستند. در سال  ۱۹۷۰ فقط ۸ موسسه دولتی در ترکیه وجود داشته است. یکی از برترین دانشگاه های ترکیه دانشگاه بین المللی آنتالیا است که در سال ۲۰۱۲ و با هدف استخدام بیش از نیمی از دانشجویان خود در خارج از ترکیه تأسیس شد.

متقاضیان تحصیل در ترکیه با آگاهی از شرایط دانشگاه های برتر این کشور قادر خواهند بود برای تحصیل در بهترین دانشگاه ها اقدام نمایند. هر دو دانشگاه دولتی و خصوصی در ترکیه با  توافقنامه بولونیا که برنامه های درجه بندی را در سراسر اروپا استاندارد می کند، مطابقت دارند و بسیاری از دانشگاه های ترکیه شرکت کننده در برنامه اراسموس هستند که از تبادل دانشجویی بین المللی پشتیبانی می کند.

مدارک لازم و عمومی برای تحصیل در ترکیه

  • فرم درخواست
  • دیپلم دبیرستان
  • سوابق تحصیلی
  • نمره مهارت زبان (تافل یا آزمون تسلط به زبان انگلیسی موردنیاز دانشگاه)
  • اثبات پرداخت هزینه درخواست (۳۵-۱۰۰ دلار)
  • نامه‌ای که تضمین می‌کند بودجه مالی برای حمایت از خود در طی دوره تحصیلی را دارید.
  • آخرین‌مهلت ارسال مدارک درخواست شما (کارشناسی) قبل از اول مرداد است.

بر اساس رتبه‌بندی دانشگاه ها توسط موسسه‌ی CIR رتبه‌ی یک دانشگاه‌های منطقه‌ی خاورمیانه به دانشگاه حاجت تپه در ترکیه اختصاص یافته است و رتبه‌ی جهانی این دانشگاه ۳۵۴ است. از دیگر دانشگاه ‌های کشور ترکیه که از رتبه‌ی خوبی در این رنکینگ برخوردارند، می‌توان به دانشگاه استانبول، دانشگاه آنکارا، دانشگاه اژه، دانشگاه مرمره، دانشگاه فنی استانبول، دانشگاه آتاتورک و… اشاره کرد.

دانشگاه های زیر از جمله دانشگاه های ترکیه هستند که شهریه و هزینه پایینی دارند:

  • دانشگاه فنی خاورمیانه با شهریه سالانه ۶۰۰ دلار
  • دانشگاه اژه با شهریه سالانه ۵۳۰ دلار
  • دانشگاه چایانکا با شهریه سالانه ۷۷۰۰ دلار
  • دانشگاه بوغازایچی با شهریه سالانه ۴۵۰ دلار
  • دانشگاه اسکودار با شهریه سالانه ۳۹۰۰ دلار

برخی از محبوب ترین رشته ها برای تحصیل در ترکیه عبارتند از:

تجارت و مدیریت – بانکداری – مهندسی – فناوری اطلاعات – روابط بین المللی- تجارت بین المللی – گردشگری و توریسم

ارتباط از طریق تلگرام:
+۹۰۵۳۸۶۳۹۵۴۵۸

ارتباط از طریق واتساپ:

+۹۸۹۳۷۶۶۲۱۰۴۶

امتیاز دهی درصدی

اعتبار مطلب - ۸۶%
محبوبیت محتوا - ۹۶%
متن از قبل مشخص شده - ۹۲%
متن مربوط به این نوشته - ۱۰۰%

۹۴%

متن دلخواه

توضیحاتی در رابطه با این بخش. یک متن دلخواه.

دکمه دلخواه
امتیاز کاربر: ۳.۸۳ ( ۵۳ نتایج)
منبع
منبع شماره 1 وب سایت منبع شماره 2 وب سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا