اخباراقامت
موضوعات داغ

پاسپورت ترکیه و روش های گرفتن آن

شرایط تولد نوزاد در ترکیه

پاسپورت ترکیه و شرایط عمومی
پاسپورت ترکیه و اعتبار آن
پاسپورت ترکیه و روش های اخذ پاسپورت ترکیه
پاسپورت ترکیه از طریق کار
پاسپورت ترکیه از طریق تحصیل
پاسپورت ترکیه از طریق سرمایه گذاری
پاسپورت ترکیه از طریق تولد
پاسپورت ترکیه از طریق ازدواج
پاسپورت ترکیه از طریق پناهندگی
پاسپورت ترکیه و نکات مهم در باب پاسپورت ترکیه
پاسپورت ترکیه و وکیل معتبر برای امور مهم

پاسپورت ترکیه
پاسپورت ترکیه، شرایط اخذ شهروندی ترکیه و مدارک لازم برای پاسپورت ترکیه را در این مقاله به صورت علمی بررسی نموده و تمامی نکات مهم مربوط به پاسپورت ترکیه را به صورت خلاصه و مفید بیان نموده ایم. پاسپورت ترکیه چقدر اعتبار دارد؟ از چه راه هایی می توان به اقامت و در نهایت تابعیت و پاسپورت ترکیه دست یافت؟ ممکن است سوالات بسیار زیادی در مورد دریافت این پاسپورت برای شما عزیزان وجود داشته باشد. پیشنهاد می شود تا انتها با ما در این مقاله همراه باشید تا به بررسی این نکات مهم بپردازیم.

پاسپورت ترکیه و شرایط عمومی
کشور ترکیه به دلیل همسایگی با کشور ایران و تشابهی که در ادیان این کشورها وجود دارد، ممکن است مدنظر بسیاری از عزیزان برای مهاجرت بوده و به دریافت پاسپورت ترکیه علاقه مند باشند. موقعیت جغرافیایی کشور ترکیه از این نظر که بخشی از این کشور در قاره آسیا و بخشی از آن در قاره اروپا قرار دارد بسیار خاص شده است. از این رو به این کشور، کشوری اوراسیایی گفته می شود. کشور ترکیه حدود ۷۸۳،۵۶۲ کیلومتر مربع مساحت داشته و حدود ۸۰ میلیون نفر جمعیت این کشور را تشکیل می دهند. حدود ۷۵ درصد از جمعیت این کشور مسلمان هستند اما به طور کلی حکومت این کشور سکولار است. این موضوع را از راه های مختلفی می توان کسب کرد و این امکان از طریق ازدواج، کار، سرمایه گذاری و … برقرار است. بسته به اقدامی که خواهید داشت شرایط دریافت پاسپورت ترکیه نیز متفاوت خواهد بود. از طریق این پاسپورت علاوه بر خود شخص به همراهان او شامل همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال نیز پاسپورت ترکیه داده خواهد شد. اما جهت اقدام برای دریافت این پاسپورت باید بررسی نمود که دریافت پاسپورت ترکیه چه مزایایی دارد و چه میزان اعتبار دارد. در ادامه به بررسی اعتبار پاسپورت ترکیه می پردازیم.

پاسپورت ترکیه

پاسپورت ترکیه و اعتبار آن
یکی از مهم ترین نکات جهت اقدام برای دریافت پاسپورت هر کشوری، توجه به اعتبار این پاسپورت در سطح جهان است. بر اساس اعتبار این پاسپورت مشخص می شود می توان بررسی کرد که دریافت آن پاسپورت چه مزایایی برای شخص خواهد داشت. پاسپورت کشور ترکیه در رتبه ۳۸ جهانی قرار دارد.

شهروندان کشور ترکیه می‌توانند با اخذ ویزای فرودگاهی که به محض رسیدن به فرودگاه‌های کشور مقصد صادر می‌شود، به ۴۶ کشور دنیا سفر کنند. هفت کشور دنیا نیز برای دارندگان پاسپورت ترکیه، ویزای آنلاین صادر می‌کنند. البته در این بین، دارندگان پاسپورت ترکیه ملزم به اخذ ویزا برای سفر به ۸۱ کشور دنیا هستند.

علاوه بر موارد ذکر شده، یکی از نکات مثبت در مورد پاسپورت ترکیه، امکان حفظ تابعیت قبلی شخص است. این بدین معنا است که کشور ترکیه با تابعیت دوگانه موافق است. اما با وجود تمام این شرایط شخص باید به کشور زادگاه خود اعلام نماید که تابعیت و پاسپورت ترکیه، را دریافت نموده است. در تصویر زیر می توانید نیازمندی های اخذ ویزا برای دارندگان پاسپورت ترکیه، را بررسی کنید.

به طور کلی پاسپورت کشور ترکیه به دارنده آن این اجازه را می‌دهد تا بدون نیاز به ویزا به ۷۱ کشور از جمله کشورهای زیر سفر کند:

قطر کره‌جنوبی مالزی
تونس سنگاپور هنگ‌کنگ
اردن اندونزی برزیل
عراق آرژانتین برونئی دارالسلام
مراکش بلاروس شیلی
ژاپن بوسنی و هرزگووین کلمبیا
گرجستان ال‌سالوادور اکوادور
پاراگوئه صربستان قبرس شمالی
آفریقای جنوبی تایلند اکراین
اروگوئه

در این میان پاسپورت کشور ترکیه در رتبه‌بندی سال ۲۰۱۹ وب‌سایت Hanley & Partners برخلاف اطلاعات وب‌سایت passport index بعد از کشور آلبانی و قبل از کشور آفریقای جنوبی در رتبه ۵۲ جهان قرار گرفته و شهروندان دارنده پاسپورت ترکیه، می‌توانند بدون نیاز به ویزا و یا از طریق ویزای الکترونیکی و فرودگاهی به مجموع ۱۱۲ کشور دنیا سفر کرده و برای ورود به ۱۱۴ کشور دیگر اقدام به دریافت ویزا کنند.

مزایای اخذ پاسپورت ترکیه و حقوق شهروندی ترکیه چیست؟
به طور کلی مزایای پاسپورت ترکیه، به شرح زیر است:

سفر به مجموع ۷۷ کشور بدون ویزا و ورود راحت‌تر به کشورهای دیگر به نسبت نوع ایرانی
عدم نیاز به حداقل مدت زمان اقامت برای دریافت و حق شهروندی ترکیه
یکی از ۴۰ گذرنامه برتر دنیا (با پتانسیل ارتقا رتبه و رنکینگ در آینده‌ای نزدیک)
برخورداری از خدمات کامل درمانی
برخورداری از مزایای حق بازنشستگی به عنوان شهروند ترکیه
امکان استفاده از خدمات تحصیل رایگان و طرح‌های بازپرداخت دانشگاهی
داشتن حق رای
امکان داشتن دو تابعیت به طور همزمان با استفاده از طرح Turkuaz Card
داشتن اعتبار ۱۰ساله گذرنامه و امکان تمدید آن برای مادام‌العمر

روش های اخذ پاسپورت ترکیه
پاسپورت ترکیه را می توان از چندین راه مختلف کسب نمود. این موضوع به شرایط شما بستگی دارد. بسته به شرایط شما مشخص می شود که از چه راهی جهت دریافت پاسپورت ترکیه اقدام نمایید. به طور قطع جهت دریافت پاسپورت این کشور ابتدا نیاز است که اقامت این کشور را به دست آورید.

از این رو راه های مهاجرت به ترکیه و اخذ اقامت ترکیه را در زیر بررسی نموده و تمامی راه های آن را ذکر می کنیم.

پاسپورت ترکیه از طریق کار
جهت دریافت پاسپورت ترکیه، می توان از طریق کار به این کشور ورود کرد و در ادامه اقامت و تابعیت ترکیه را کسب نمود. از این رو می توان گفت یکی از راه های دریافت پاسپورت ترکیه، استفاده از ویزای کار ترکیه است. جهت کار در این کشور شما باید حتما بتوانید در ابتدا از یک کارفرمای معتبر در کشور ترکیه، پیشنهاد کاری داشته باشید. از این رو می توانید با درخواست کار، برای اقامت و دریافت مجوز کار در ترکیه اقدام نمایید.

جهت دریافت مجوز کار، کارفرمای مربوطه به وزارت کار کشور ترکیه درخواست ارسال نموده و در اسرع وقت که اغلب زیر ۹۰ روز است، بررسی بر روی این درخواست انجام شده و پاسخ داده شده و مجوز صادر خواهد شد. این مجوز در ابتدا برای مدت یک سال داده شده و سپس قابل تمدید نیز خواهد بود. از این رو شما می توانید اقامت ترکیه را به مدت دو سال تمدید نمایید.

در نهایت پس از گذشت ۸ سال از اقامت در ترکیه برای اقامت دائم این کشور اقدام نمایید و پس از ۱۰ سال می توانید جهت دریافت پاسپورت ترکیه، اقدام نمایید. با توجه به اینکه نرخ بیکاری در کشور ترکیه در سال ۲۰۱۸ حدود ۱۲ درصد تعیین شده است و همچنین زبان رسمی این کشور ترکی است و درصد کمی از مردم این کشور به زبان انگلیسی مسلط هستند، از این رو می توان گفت شرایط کار در کشور ترکیه چندان مطلوب نمی باشد. در نمودار زیر نرخ بیکاری در ترکیه در طی سال های اخیر نمایش داده شده است.

پاسپورت ترکیه از طریق تحصیل
تحصیل می تواند یکی از راه های غیر مستقیم برای دریافت پاسپورت ترکیه باشد. از آنجایی که کشور ترکیه در همسایگی کشور ایران قرار دارد و شهروندان ایرانی جهت سفر توریستی به کشور ترکیه نیازی به ویزا ندارند بسیاری از خانواده ها، کشور ترکیه را برای تحصیل فرزندان خود انتخاب می کنند تا بتوانند در طول تحصیل فرزندان خود به راحتی به ترکیه سفر داشته باشند.

از این رو کشور ترکیه یکی از مقاصد تحصیلی برای بسیاری از دانشجویان ایرانی محسوب می شود. دانشگاه های این کشور شامل دانشگاه های دولتی و همچنین دانشگاه های خصوصی بوده که از نظر هزینه های تحصیل با هم متفاوت هستند، اما بسیاری از این دانشگاه ها در سطح جهان از رنکینگ خوبی برخوردار هستند. جهت اقدام برای دریافت پاسپورت ترکیه از طریق تحصیل، دانستن هزینه های تحصیل در این کشور از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود.

هزینه های تحصیل در دانشگاه های دولتی ترکیه بسته به دانشگاه و رشته تحصیلی ممکن است از ۲۰۰ دلار تا ۲،۰۰۰ دلار در سال متغیر باشد اما این هزینه ها در دانشگاه های خصوصی بالا تر بوده و از ۸،۰۰۰ یورو برای مقطع کارشناسی و یا کارشناسی ارشد و ۲۰،۰۰۰ دلار برای مقطع دکترا است. اغلب دانشگاه های کشور ترکیه آزمون ورودی را جهت پذیرش تعیین نموده اند، که این آزمون ها در کشور ترکیه آزمون YOS و SAT می باشد. به طور عموم این آزمون ها شامل تست هایی از ریاضی و هوش و هندسه بوده و در بعضی از این آزمون ها نیز امتحان زبان انگلیسی نیز گرفته می شود.

به طور کلی تنها با تحصیل در این کشور شخص به پاسپورت ترکیه دست پیدا نخواهد کرد و مدت زمان تحصیل شخص، جهت سوابق اقامتی او محسوب نمی شود. تنها شخص باید پس از تحصیل، برای به دست آوردن اقامت و درنهایت پاسپورت ترکیه، به کار در این کشور مشغول شود.

یا اینکه از طرق دیگر مهاجرت همچون ازدواج و سرمایه گذاری اقدام نماید. از این طریق پروسه اقامتی شخص خود به خود شروع خواهد شد.

تعدادی از دانشگاه های کشور ترکیه مورد تایید وزارت بهداشت کشور ایران می باشند که در جدول زیر عنوان شده اند:

ردیف نام دانشگاه
۱ دانشگاه کوچ Koc university
۲ دانشگاه حاجت تپه Hacettepe university
۳ دانشگاه استانبول Istanbul university
۴ دانشگاه آنکارا Ankara university
۵ دانشگاه اجه Ege university
۶ دانشگاه آتاتورک Ataturk university

این مقاله را نیز بخوانید: تولد در ترکیه و هزینه های زایمان

پاسپورت ترکیه از طریق سرمایه گذاری

سرمایه گذاری در ترکیه از چندین طریق امکانپذیر است و هر یک از این روش ها می تواند در نهایت به اقامت و دریافت پاسپورت ترکیه ختم شود. البته در اکثر این روش ها مبلغ تعیین شده باید به مدت ۳ سال در کشور ترکیه سرمایه گذاری شود تا به اقامت دائم ترکیه و پاسپورت ترکیه ختم شود.

با خرید ملک به ارزش ۲۵۰،۰۰۰ دلار آمریکا
سرمایه گذاری به صورت سپرده بانکی به ارزش ۵۰۰،۰۰۰ دلار آمریکا
از طریق خرید سهام به ارزش ۵۰۰،۰۰۰ دلار آمریکا
از طریق خرید اوراق قرضه به ارزش ۵۰۰،۰۰۰ دلار آمریکا
از طریق ثبت شرکت و استخدام ۵۰ نیروی کار که شهروند ترکیه هستند.
در صورتی که فرد از هر یک از این روش ها جهت سرمایه گذاری در ترکیه اقدام نماید می تواند همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال خود را نیز به همراه داشته باشد. از این روش ها فرد ابتدا اقامت یک ساله ترکیه را دریافت می نماید و پس از نگهداری سرمایه خود در ترکیه به مدت ۳ سال اقامت شخص تمدید شده و اقامت او به ۲ سال و یا ۳ سال تبدیل می شود.

در نهایت پس از ۱۰ سال می تواند برای دریافت پاسپورت ترکیه درخواست نماید. در نمودار زیر شاخص اقتصادی رشد اقتصادی نمایش داده شده است. همچنین نرخ مبارزه با فاسد نمایش داده شده است که هر چه بیشتر باشد امنیت سرمایه گذاری نیز بیشتر می باشد.

بنابر آخرین قانون وضع شده توسط رئیس‌جمهور ترکیه در سال ۲۰۱۸، تمامی مردم در سراسر دنیا می‌توانند با سرمایه‌گذاری ۲۵۰ هزار دلاری در خاک این کشور و خرید یک ملک یا مجموع چند ملک به ارزش ۲۵۰ هزار دلار از مزایای پاسپورت ترکیه و حقوق شهروندی این کشور برخوردار شوند.

طی این قانون افراد تا ۳ سال حق فروش ملک موردنظر را ندارند، اما در عین حال در کمتر از ۲ ماه امکان دریافت پاسپورت ترکیه، حق شهروندی، کارت اقامت، شماره مالیاتی، خدمات بیمه درمانی و افتتاح حساب بانکی بین‌المللی را خواهند داشت.

پاسپورت ترکیه از طریق تولد
ممکن است این سوال برای بسیاری از عزیزان به وجود بیاید که آیا امکان کسب تابعیت و پاسپورت ترکیه با تولد فرزند در این کشور امکان پذیر است؟ از آنجایی که قوانین کشورهای مختلف در باب تولد از دو قانون خاک و یا خون پیروی می کنند، در نتیجه با تولد فرزند در کشورهای مختلف، شرایط متفاوتی برای کسب اقامت فراهم می آید. کشور ترکیه در باب تولد از قانون خون پیروی می کند.

بنا بر این اصل در صورتی که پدر و یا مادر شخص تابعیت کشور ترکیه را داشته باشد، حق شهروندی این کشور خود به خود به فرزند آن ها نیز منتقل می شود. البته تحت شرایطی گذرنامه ترکیه با تولد در خاک این کشور اعطا می شود و آن نیز در صورت مشخص نبودن پدر و مادر نوزاد متولد شده در خاک ترکیه است. در این صورت با تولد فرزند در خاک ترکیه تابعیت و گذرنامه ترکیه به نوزاد داده می شود. اما به طور کلی می توان گفت تولد فرزند در کشور ترکیه برای شهروندان خارجی، موجب اعطای پاسپورت ترکیه نمی شود.

پاسپورت ترکیه از طریق ازدواج
یکی از اصولی که اغلب کشورها به آن پایبند هستند، امکان الحاق همسر در صورت عقد پیمان ازدواج است. البته در این زمینه نیز کشورهای مختلف سخت گیری های خاص خود را دارند و بسته به کشور طول زمان الحاق همسر متفاوت خواهد بود.

کشور ترکیه نیز جزو کشورهایی است که شرایط الحاق همسر را فراهم می آورد و در صورت ازدواج گذرنامه ترکیه را اهدا می کند. در صورتی که با تبعه ترکیه ازدواج کرده باشید و ازدواج شما به صورت کاملا قانونی ثبت شود، شما می توانید جهت زندگی به کشور ترکیه ورود کنید. جهت دریافت اقامت و گذرنامه ترکیه بایستی زوجین به مدت ۳ سال در کنار هم زندگی نمایند.

البته برای ثبت این ازدواج شرایطی وجود دارد اعم از ینکه طرفین حداقل ۱۸ سال را داشته باشند، در صحت عقل و اراده ازدواج صورت گرفته باشد، از ازدواج قبلی خود خارج شده باشند و در صورت مطلقه بودن مدت شرعی لازم را طی کرده و سپس ازدواج نمایند. در صورتی که زوجین پس از اخذ پاسپورت ترکیه از یکدیگر جدا شوند، تابعیت شخص از بین نمی رود اما این در صورتی است که صوری بودن ازدواج به مقامات قضایی ترکیه ثابت نشود.

پاسپورت ترکیه از طریق پناهندگی
با توجه به کنوانسیون مربوط به پناهندگان، پناهنده به شخصی گفته می شود که از لحاظ جانی در کشور خود در خطر بوده و مورد آزار و اذیت قرار می گیرد. در این صورت فرد برای امکان ادامه حیات به کشورهای دیگر پناه می برد.

کشور ترکیه بر اساس کنوانسیون پناهندگان معروف به کنوانسیون ژنو، تعهداتی نسبت به پناهندگان قبول کرده است. بر اساس این تعهدات کشور ترکیه مسئولیت شهروندان پناهنده شده از شورای اروپا را می پذیرد. بنابراین نسبت به شهروندان کشورهای دیگر مسئولیتی را نپذیرفته است. تنها قبول کرده است که تا زمانی که شرایط مهاجرت این افراد به کشورهای ثالث فراهم می شود، اقامت پناهندگان را در کشور خود بپذیرد.

تنها درصورتی پناهندگی افراد پذیرفته می شود که صحت ادعای آن ها به دولت ترکیه ثابت شود. بنابراین با توجه به امکانات ضعیفی که کشور ترکیه برای پناهندگان قائل می شود، بهتر است افراد از راه های دیگری جهت اخذ پاسپورت ترکیه اقدام نماید.

این مقاله را نیز بخوانید:آموزش رایگان نحوه گرفتن راندوو (مصاحبه) برای اقامت توریستی ترکیه

نکات مهم در باب پاسپورت ترکیه

به طور قطع از نکات مهم دریافت پاسپورت ترکیه داشتن شرایط تعیین شده توسط دولت این کشور جهت اخذ شهروندی است. یکی از مهم ترین نکاتی که در اخذ شهروندی هر کشور اهمیت دارد، پیشینه کیفری شخص است. به طور حتم در زمان درخواست ، دولت کشور ترکیه سوابق شما را بررسی نموده تا مطمئن شود شما در طول اقامت خود در این کشور مرتکب جرمی نشده باشید. علاوه بر آن میزان تطابق پذیری شما با محیط و مردم کشور ترکیه از اهمیت بالایی برخوردار است.

یادگیری زبان ترکی نیز برای دریافت شهروندی این کشور بسیار اهمیت دارد، زیرا قبل از پذیرش شما به عنوان شهروند و اهدای پاسپورت ترکیه به شما، آزمونی در زمینه زبان ترکی از شما گرفته خواهد شد تا از توانایی شما در دانستن زبان ترکی اطمینان حاصل نمایند. برای این موضوع نیاز است که شما حقوق و درآمدی در این کشور داشته باشید و آن را اعلام نمایید. از این رو شغل شما و یا حقوق دریافتی از بازنشستگی شخص باید نشان داده شود.

پیش از تصمصیم گیری در خصوص مهاجرت و انتخاب کشور مقصد، توجه به این نکته ضروری می باشد که مهاجرت باید در جهت تحول مثبت در زندگی باشد، بنابراین پیش از تصمیم گیری به این نکته توجه داشته باشید که آیا مهاجرت به ترکیه تحول مثبتی در زندگی شما فراهم می آورد. امتیازاتی که این موضوع برای شما به همراه خواهد داشت را با کشورهای دیگر مقایسه کنید.

مثلا در صورتی که شما اقامت اتریش را کسب نمایید، به حدود ۳۰ کشور دنیا می توانید به صورت آزادانه سفر کنید. در صورتی که با دارا بودن اقامت ترکیه چنین امتیازی برای شما فراهم نمی باشد. توجه به وضعیت اقتصادی در زمان انتخاب کشور برای مهاجرت نیز دارای اهمیت می باشد و کشور ترکیه از این نظر امتیاز مثبتی ندارد. بنابراین توصیه می شود پیش از تصمیم گیری تمامی جوانب را سنجیده و سپس اقدام نمایید.

پاسپورت ترکیه و وکیل معتبر برای امور مهم
به طور قطع جهت دریافت  و یا هر کشور دیگری نیاز است که شخص از راه های قانونی دریافت آن و همچنین تمامی شرایط قانونی تعیین شده در این زمینه آشنایی داشته باشد تا بتواند در این پروسه و دریافت پاسپورت ترکیه برای خود موفق باشد.

علاوه بر آن نیاز است که از تمامی قوانین کشور مقصد و همچنین حقوقی که آن کشور برای شهروندان خود قائل است، آگاهی کامل داشته باشید تا بر اساس آن شرایط، کشور مقصد خود را انتخاب نمایید. از این رو حضور وکلای حقوقی و کاردان در این زمینه می تواند کمک شایانی برای موفقیت پروسه مهاجرت شما باشد.

اینستاگرام IR دنیزلی

 

 

 

امتیاز دهی درصدی

اعتبار مطلب - ۹۸%
محبوبیت محتوا - ۹۲%
متن از قبل مشخص شده - ۹۱%
متن مربوط به این نوشته - ۸۸%

۹۲%

متن دلخواه

توضیحاتی در رابطه با این بخش. یک متن دلخواه.

امتیاز کاربر: ۲.۲۷ ( ۳ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا