قرنطینه دنیزلی و همه ۳۱ استان ترکیه
با شیوع بیشتر ویروس کووید۱۹ در همه ۳۱ استان ترکیه قرنطینه و منع آمدوشد برقرار خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، وزارت کشور ترکیه جمعهشب در بیانیهای اعلام کرد که از بامداد شنبه تا بامداد دوشنبه برای مقابله با شیوع بیشتر ویروس کووید۱۹ در همه ۳۱ استان ترکیه قرنطینه و منع آمدوشد برقرار خواهد بود.
بلافاصله پس از انتشار این اعلان وزارت کشور ترکیه و چند ساعت مانده به آغاز قرنطینه سراسری، فروشگاههای مواد غذایی در ترکیه شاهد هجوم مردم برای خرید مایحتاج خود بودند.
وزارت کشور ترکیه سپس از مردم خواست که آرامش خود را حفظ و از هجوم به فروشگاهها خودداری کنند و تاکید کرد که منع آمدوشد فقط برای ۴۸ ساعت است.
ترکیه روز جمعه مرگ ۹۸ نفر دیگر را بر اثر ابتلا به کرونا اعلام و آمار نهایی جانباختگان بر اثر کرونا را یکهزار و شش نفر عنوان کرد.
شمار مبتلایان قطعی به کرونا در ترکیه اکنون به ۴۷ هزار و ۲۹ نفر رسیده که ۲ هزار و ۴۲۳ تن از آنان بهبود یافتهاند.
بر اساس اطلاعیه مذکور، طی شبانه روز اخیر ۲۸ هزار و ۵۷۸ تست کرونا در کشور انجام گرفت که این بیشترین میزان آزمایش از آغاز این بیماری در ترکیه است.
فخرالدین کوجا، وزیر بهداشت ترکیه نیز در حساب توئیتر خود ضمن اشاره به اینکه تاکنون ۲۱۴۲ نفر از بیماران کرونایی بهبود یافته اند نوشت: به هدف انجام ۳۰ هزار تست در روز نزدیکتر شده ایم. با وجود افزایش تعداد تست ها٬ شاهد سیر نزولی نرخ موارد ابتلا هستیم و این نشانه موفقیت ما در اجرای قرنطینه و رعایت فاصله اجتماعی است. در خانه میمانیم.
آمار رسمی مبتلایان به کرونا و نرخ فراوانی آن در شهرهای مختلف تا لحظه انتشار این خبر به شرح زیر است.
همچنین تا این لحظه ۸۶ مورد مبتلا و ۲ فوتی در شهر دنیزلی گزارش شده است.
بیشتر بخوانید: معرفی شهر دنیزلی ترکیه
پیشتر «رجب طیب اردوغان» رییس جمهوری ترکیه از اعمال محدودیتهای جدید در این کشور از جمله ممنوعیت ورود و خروج خودروها در ۳۰ شهر بزرگ خبر داده بود.
اعلام آمار بالای ابتلا و تلفات، در حالی صورت گرفته که سرعت شیوع و ابتلا در ترکیه از روزی چهار هزار نفر فراتر رفته است و این همان موضوعی است که موجب نگرانی فزاینده مسئولین شده است.
رهبر بزرگترین حزب مخالف دولت بارها گفته بود که باید در سراسر ترکیه قرنطینه عمومی و مقررات منع آمد و رفت اعلام شود. اما دولت، بنا به دلایلی، زیر بار چنین پیشنهادی نمیرود.
کمال کلیچدار اوغلو، رهبر حزب جمهوری خلق،بر این موضوع پافشاری کرد که اگر در ترکیه قرنطینه عمومی و مقررات منع آمد و رفت اعلام نشود، این کشور وارد یک بحران بزرگ خواهد شد.
در همین حال خانم مرال آکشنر، شریک آقای کلیچدار اوغلو در ائتلاف ملت و رهبر حزب خوب، که به عنوان یکی دیگر از مخالفین اردوغان شناخته میشود، خواهان آن شده که در ترکیه، شرایط فوقالعاده اعلام شود.
روزنامه سوزجو نوشته است: اگر میخواهید مردم در خانه بمانند، باید خرجی آنها را بدهید. از آنجایی که دولت اردوغان نمیخواهد زیر بار سنگین تامین چنین هزینهای برود، لذا از اعلام قرنطینه عمومی و مقررات منع آمد و رفت خودداری میکند و بارها مقامات حزب حاکم اعلام کردهاند که این خود ملت هستند که باید برای خودشان مقررات منع تردد اعلام کنند.
پیام اردوغان به شهروندانش: هیچ بیماری همهگیری از ترکیه قویتر نیست
رئیسجمهوری ترکیه با ارسال نامهای به شهروندان در قرنطینه خانگی اعلام کرد که هیچ بیماری همهگیری از کشورمان قویتر نیست.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، ماموران پلیس و نگهبانان ترکیه توزیع بستههای حاوی ماسک و ادکلن بین شهروندان بالای ۶۵ سال را که خروج آنها از منزل محدود اعلام شده است، آغاز کردند. در داخل این بستهها نامهای از رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه نیز وجود دارد که وی در آن تاکید کرد: هیچ بیماری همهگیری از ترکیه قویتر نیست.
بخشی از نامه رئیسجمهوری ترکیه که برای تسکین نگرانیهای مردم نسبت به شیوع کووید-۱۹ در کشور نوشته است، به شرح زیر است:
«ترکیه به لطف تغییر و تحولات عرصه خدماترسانی در ۱۸ سال اخیر، یکی از مجهزترین کشورها برای مقابله باویروس کروناست. کادر درمانی عظیمی متشکل از ۴۹۰ هزار متخصص و ۳۶۰ هزار کارمند پشتیبانی را که ۱۶۵ هزار نفر از آنها پزشک و ۲۰۵ هزار تن دیگر نیز پرستار هستند، در اختیار داریم. ما با عزم ملی با بیماری کرونا که همهگیر جهانی شده است، مقابله میکنیم. خیالتان راحت! دولت تمام تدابیر لازم را اتخاذ کرده و تمام امکانات خود را برای مقابله با این بحران که سلامتی ملتمان را به خطر میاندازد، به کار گرفته است».
ویروس کرونا برای نخستین بار ۱۲ دسامبر (آذر/دی) گذشته در چین و در شهر «ووهان» شیوع یافت اما پکن به طور رسمی اواسط ژانویه (دی/بهمن) آن را اعلام کرد.
این ویروس بسرعت به کشورهای مختلف در سراسر جهان سرایت و اکثر کشورها را درگیر کرده است.
امتیاز دهی درصدی
اعتبار مطلب - ۹۸%
محبوبیت محتوا - ۸۸%
متن از قبل مشخص شده - ۸۸%
متن مربوط به این نوشته - ۹۳%
۹۲%
متن دلخواه
توضیحاتی در رابطه با این بخش. یک متن دلخواه.